Podul rupe comuna în două

0
0

Şoc la nivel înalt după ravagiile făcute de viitură în comuna Albeni. Nici măcar primarului din localitate nu-i vine să creadă că podul a fost dărâmat de viitura. Edilul şef spune că doar un ajutor de la Guvern ar putea să-i salveze pe localnici. Oamenii sunt nevoiți să ocolească peste 10 kilometri ca să ajungă acasă. 500 de familii au rămas şi fără apă potabilă, după nenorocire.

Ruperea podului din comuna Albeni a luat prin surprindere chiar şi autorităţile locale, care spun că viitura a dat peste cap viața tuturor locuitorilor din comună.

„Chiar vorbeam cu domnul vice, ziceam că dacă acum câteva zile îmi spunea cineva că podul asta va cădea, îl făceam nebun, dar viitura a fost foarte puternică” MUSCA: 02:29-02:40 „E o comună care e despărţită în două, în primul rând, şi în al doilea rând, el făcea legătura celor trei comune din amonte. Este Albeni, Prigoria şi Roşia de Amaradia, cu drumul judeţean şi cu naţionalul”, Dumitru Cornea, primarul comunei Albeni.

Reprezentanţii Primăriei Albeni speră să primească urgent bani de la Guvern pentru construirea unui alt pod.

Primarul a mai declarat că în prezent 500 de familii din Albeni nu au apă potabilă, întrucât pe podul secerat de ape era amplasată şi conducta de alimentare.