Weekend cu temperaturi de primăvară. Valori de până la 20ᵒC

- Advertisement -

Vremea va fi foarte caldă și în acest weekend, iar temperatura va atinge din nou 15 – 20 de grade în majoritatea regiunilor. Se anunță, însă, și câteva ploi, în nordul și vestul țării și în zonele de munte. Săptămâna se încheie într-o notă de primăvară timpurie. O depresiune atlantică va determina pătrunderea unor mase de aer cald dinspre Mediterana și nordul Africii, pe o circulație sud-vestică.

 

Vremea se va încălzi puternic chiar și în zonele de munte, cu valori în jur de 10°C la altitudini de 1400 – 1500 m, iar precipitațiile vor fi predominant sub formă de ploaie, favorizând topirea stratului de zăpadă. Astăzi, cerul a fost mai mult noros în nordul și nord-vestul țării și, local, au existat intervale cu ploaie. În general, acestea au fost slabe cantitativ, cu excepția zonelor înalte din Maramureș, unde s-au acumulat până la 20 – 30 l/mp. La prânz, temperaturile au fost cuprinse între 9 și 20°C.

Local, câteva ploi slabe se vor semnala și sâmbătă, 10 februarie, în nord, vest și pe spații mai restrânse în centru și nord-est, mai ales în prima parte a zilei. Deși vor fi ceva mai mulți nori, mercurul va urca până la 16 – 20°C în sudul țării și în Banat. Începând din timpul nopții, sunt posibile intervale cu ploaie și în partea de sud-vest a țării.

Duminică, 11 februarie, vremea va fi frumoasă la prânz în majoritatea regiunilor și puțin mai caldă decât în zilele anterioare. Maximele vor depăși 16 grade pe areale extinse din țară, iar în sud și sud-est se vor atinge 18 – 22°C. În Banat, Dobrogea și estul Munteniei vor fi, însă, și unele intensificări ale vântului, cu rafale de 40 – 60 km/h.

sursa: meteoradar.ro

Articole recente