WEBER:Guvernanții ignoră includerea Ansamblului Brâncuși în UNESCO

autor: Costin Soare // 23 07 2021 // 86 Vizualizari

Președintele PSD Gorj, deputatul Mihai Weber a lansat  o serie de întrebări și acuzații la adresa guvernanților după ce a constatat lipsa de interes pentru includerea Ansamblului Brâncuși în Patrimoniul UNESCO.
” Va intra Ansamblul Monumental Brâncuși în Patrimoniul UNESCO❓ Și-au făcut temele guvernanții❓
După suspendarea temporară, din anul 2018, a evaluării dosarului Ansamblul Monumental ”Brâncuși” de la Târgu-Jiu pentru includerea sa în Patrimoniul UNESCO, zilele acestea urmează rediscutarea lui, în cadrul celei de-a 44-a sesiuni a Comitetului Patrimoniului Mondial UNESCO ce are loc la Fuzhou, în China.
Guvernanții nu au părut interesați de acest eveniment important și nici nu au arătat vreo urmă de îngrijorare în fața posibilității de a rata din nou șansa ca operele lui Brâncuși să intre în Patrimoniul UNESCO. Totul se face în grabă, pe ultima sută de metri, deși se știa că există discuții în interiorul UNESCO, pe marginea memorialelor asociate istoriei recente, cum este și opera lui Brâncuși de la Târgu Jiu, dedicată eroilor din Primul Război Mondial.
Dacă demersurile autorităților române au semănat cu cele pentru Planul Național de Redresare și Reziliență, tare mă tem că nu o să avem motive de bucurie la finalul acestei reuniuni UNESCO și că singurul ansamblu monumental al lui Constantin Brâncuși mai are de așteptat până să primească recunoașterea umanității”, a spus Weber.