Vremea in IUNIE

0
0

Luna iunie începe cu vreme ploioasă și mai răcoroasă decât în mod normal pentru această perioadă a anului, însă în a doua săptămână a lunii se va încălzi puternic și vom avea parte de ceva mai mult soare, dar și de ploi și de furtuni.

Prima săptămână din iunie va fi una răcoroasă și ploioasă, pentru multe zone ale țării. Pe 1 iunie se așteaptă cele mai scăzute temperaturi maxime din perioada următoare, cu 16 grade la București și doar 11 la Brașov. În vest, va fi un pic mai cald, cu maxime de până la 20 de grade. Va ploua în aproape toată țara, cu până la 2-10 l/mp. Primele zile din iunie vor aduce în estul țării și vânt deosebit de puternic, cu până la 75 km/k în zona Carpaților de Curbură.

De miercuri, 2 iunie, temperaturile încep să crească ușor în majoritatea regiunilor, iar ploile se retrag doar în centrul și în estul țării.

Începând de joi, 3 iunie, va mai ploua, însă doar local, iar temperaturile vor continua să crească treptat.

Primul weekend al lunii iunie, precum și a doua săptămână a lunii, ne vor aduce vreme instabilă, atât cu soare, cât și cu furtuni și ploi de vară, astfel încât în fiecare zi va trebui să fiți pregătiți cu o umbrelă sau cu o geacă de ploaie. Se așteaptă ploi în special în zonele de munte.

Temperaturile vor crește, astfel încât la jumătatea lunii iunie ne putem aștepta la maxime de până la 30 de grade, în special în vest și în sud.