Vicele Aurel Popescu, incompatibil

0
0

Incompatibilitate și fals în înscrisuri la Primăria Târgu Jiu. Timp de 10 luni, viceprimarul Municipiului Târgu Jiu, Aurel Popescu,s- a aflat în stare de incompatibilitate, titrează Gorjnews. Acesta a deținut, în același timp, a doua funcție în  primărie și cea de membru al Consiliului de Administrație al societății de transport în comun, Transloc.Aurel Popescu riscă acum până la doi ani de închisoare pentru fals în înscrisuri, deoarece a uitat să specifice calitatea pe care o are în declaraia de interese.

În 29 .10.2012 Aurel Popescu, alături de alți patru, era desemnat membru al Consiliului de Administrare al SC Transloc SA, unde unic acționar este Consiliul Local Tg Jiu. Din acel moment Aurel Popescu a intrat sub incidența legii 161/2003, care prin art. 87, interzice viceprimarilor să activeze ca membri în C.A-urile societăților comerciale sau ale regiilor autonome de interes local și stipulează că dacă ocupă, simultan, ambele funcții se află în stare de incompatibilitate.  Aurel Popescu a renunțat la starea de incompatibilitate abia după 10 luni. În ultima ședință de Consiliu Local s-a votat înlocuirea sa din Consiliul de Administrație cu un alt ales local, Emilian Tauru, incompatibilitatea fiind continuată asfel în Consiliul Local, acesta supunându-se aceleiași legi.  ”În ultima ședință a Consiliului Local, a fost aprobată în unanimitate “dezertarea” vicelui Popescu din Consiliul de Administrație al S.C. TRANSLOC S.A., un gest tardiv și inutil, care nu-l exonerează de răspundere”, scrie Gorjnews. Singurul care a putu fi contactat a fost Vasile Căilean, directoul Transloc, care nu a putut decât să confirme poziția în care se afla Aurel Popescu.

”Vicele Popescu a ratat și șansa de a demisiona din Consiliul de Administrație al S.C. TRANSLOC S.A., în termenul legal de 15 zile, stabilit de Legea 161/2003. Conform legislației în vigoare, toate actele semnate, ca viceprimar, de Aurel Popescu, din noiembrie 2012, de când a devenit incompatibil, sunt nule de drept ”se arată în publicația on line Gorjnews. Nici viceprimarul Aurel Popescu și nici edilul Florin Cârcumaru, nu au putut fi cintactatați pentru a comenta situația din Consiliu Local. Deocamdată niciun organ al statului nu s-a autosesizat cu privire la această situație.