Vezi aici reacția unei gorjence venită din China, după 14 zile de carantină!

0
0

O tânără din Gorj, venită direct din epicentrul  îmbolnăvirii cu coronavirus, China , care a stat în carantină 14 zile, a povestiț pe pagina sa de socializare cum a schimbat-o această experiență, dar și cum au reacționat cei care o cunoșteau.

„Mie-mi plac oamenii consecvenți

Da, cei care rămân fideli principiilor lor, nu cei care-și schimbă percepțiile asupra unei situații mai tare de cum se schimbă vremea afară. Dacă atunci când am venit eu acasă, azi fix 4 săptămâni de când am ajuns în țară, toți consătenii mureau de curiozitate că nu știau ce s-a întâmplat cu mine la București, unde stau în carantină, să nu cumva să ies pe stradă, dacă le-am adus sau nu coronavirus din China, să am grijă să nu dau mai departe alor mei, ba chiar multe rude și cunoscuți au evitat să mai treacă pe la noi de când am venit acasă, iar așa-zișii prieteni încă mă ocolesc de parcă aș fi un pachețel cu viruși care oricând poate exploda, acum, când virusul a fost oficial confirmat în România, toți oamenii ăștia și-au schimbat total percepția. Lor nu le mai pasă și nu le mai e frică, au curajul să iasă pe stradă fără măști, li se pare totul doar o banală răceală ș.a.m.d. Nu am cunoștințe medicale, că nu am urmat medicină, altfel nu mai ajungeam de nebună prin China, dar nu cred că e chiar o „banală-banală” răceală, altfel nu lua China măsurile alea serioase în a opri răspândirea virusului. Știu, sunt boli mai grave decât virusul ăsta, dar aici să mă contrazică doar oamenii cu solide cunoștințe în medicină, nu cei ce se informează citind toate inepțiile de pe Facebook.

Eu NU încurajez nicio extremă. Nici pe aia cu datul iama și golitul supermarketului, nici pe cea cu miserupismul, că am eu sânge de brav român, am crescut la munte și de mine nu are ce să se lege. Nici când eram în China și am slăbit 4kg în 10 zile nu eram nepăsătoare, dar nici nu urlam de panică pe acolo. Am procedat întocmai cum ni s-a spus de către conducerea universității să facem. Că am venit acasă, e o poveste mai lungă în spate și nu are sens să plictisesc lumea aici. Dar opinia mea se situează undeva la mijloc. Cred că o igienă adecvată ajută foarte mult. Dacă și înainte de experiența asta eram extrem de atentă la igiena proprie, cred că acum aș putea fi considerată de-a dreptul paranoică la cât de exigentă sunt. Însă asta pe mine m-a ajutat și poate ajuta pe oricine. Nu ajută nepăsarea, curajul ăsta nejustificat ce se poate confunda cu prostia. Că nu e vorba doar de tine și de siguranța ta, ci și de siguranța celor din jur. Iar inconștiența unuia s-ar putea să coste siguranța multor persoane și România nu cred că e capabilă să construiască vreun spital, chiar și din prefabricate, pentru tratarea posibililor infectați cu covid-19…

Și eu cred că ar trebui să ne pese. Degeaba ne dăm curajoși. Nu știu câți ar avea, pe bună dreptate, curajul să stea în fața unui bolnav, purtător al noului coronavirus și să mai zâmbească liniștiți ori nepăsători sau să le mai ardă și de glume când respectivul le strănută în față. Poate greșesc, pentru că nu sunt atât de curajoasă, însă vreau și trebuie să-mi pese. Și mi-a păsat, dovadă că eu nu mi-am văzut membrii familiei decât în curte, privindu-i de la geam timp de 14 zile, nici apoi nu am sărit să îmbrățișez și să pup pe toată lumea. Nu m-am plâns, nu mă plâng și nici nu mă laud, dar măcar nu mi-am virusat consătenii atât de sincer îngrijorați de soarta mea, că încă se mai uitau la mine ca la felul 7 chiar și după ce ieșisem din carantină.

Până una – alta, sănătate multă! Eu am multe de povestit, dar lumea mai merge la muncă, la școală și trebuie să-și facă somnul de 8h, nu-s toți ca mine, în vacanță acasă. Nu vă pup de noapte bună, vă reamintesc să nu uitați de igienă și de un gram de atenție în toate!” , a postat tânăra pe pagina sa de socializare.