Ultima impresie contează

autor: tv sud // 21 12 2012 // 1.509 Vizualizari

Energia Rovinari poate încheia anul cu un bilanț pozitiv, 8 victorii și 7 înfrângeri, dacă se impune mâine, așa cum ar fi normal, pe terenul ultimei clasate din Liga Națională de Baschet masculin, Dinamo București. Energia merge la București fără Robert Giles, căruia i s-a reziliat contractul.

Meci facil pentru olteni în capitală. Sau așa ar trebui să fie. Dinamo București este singura echipă fără victorie din Liga Națională de baschet masculin și în mod normal nu ar trebui să le pună probleme nici băieților lui Nikolic. Atmosfera nu este însă prea bună în vestiarul Energiei. Echipa are o serie neagră de patru înfrângeri, iar antrenorul Nikolic i-a acuzat pe jucători de sabotaj. Deja s-a făcut prima concediere. Robert Giles a dezamăgit și la a doua aventură la Târgu Jiu și nu va mai face parte din lot în retur. Americanul a plecat în această dimineață în SUA. Posibil ca alți doi jucători să părăsească echipa după jocul cu Dinamo.

Energia se află pe locul 11 și va avea un retur infernal, dar Nikolic spune că obiectivul de play-off este realizabil

Conducătorii Energiei au confirmat prima achiziție din intersezon, americanul Jay Wisseh, cel mai bun marcator din Ligă în sezonul trecut. Jucătorul este așteptat la Târgu Jiu după Crăciun. Pe lista de achiziții se mai află alți trei jucători, între care și un pivot.

După ce vor acoperi posturile deficitare, oficialii Energiei vor pune presiune și pe antrenor. Nikolic va lucra în retur cu sabia deasupra capului. I se vor impune obiective pe termen scurt, iar dacă acestea nu vor fi îndeplinite va fi demis.

Energia joacă ultimul meci din acest an mâine, de la ora 15:00, în Arena de Baschet din București, pe terenul echipei Dinamo.