Tratament anti-COVID-19 cu anticorpi monoclonali

autor: Marinel // 22 09 2021 // 140 Vizualizari

Comisia Europeană a semnat un contract de achiziţie cu o companie farmaceutică pentru un tratament cu anticorpi monoclonali, pentru pacienţii infectaţi cu coronavirus.

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) analizează tratamentul produs de compania farmaceutică Eli Lilly.  Optsprezece state membre au semnat un acord comun pentru achiziţia a 220.000 de astfel de tratamente.

„Peste 73% din populaţia adultă a UE este în prezent vaccinată complet, iar această rată este încă în creştere. Însă vaccinurile nu pot fi singurul nostru răspuns în faţa COVID-19. Oamenii continuă să se infecteze şi să se îmbolnăvească. Va trebui să ne continuăm eforturile de a preveni îmbolnăvirile prin vaccinare şi în acelaşi timp să ne asigurăm că le putem trata cu soluţii terapeutice. Prin semnătura de azi, încheiem cea de-a treia achiziţie şi ne respectăm angajamentul în temeiul Strategiei Terapeutice a UE privind facilitarea accesului la medicamente de ultimă generaţie pentru pacienţii COVID-19”, a declarat comisarul european pentru sănătate, Stella Kyriakides, potrivit Agerpres.