Tinerii şomeri îşi caută de lucru

0
0

Peste 400 de locuri de muncă le-au fost oferite astăzi absolvenţilor gorjeni. La bursa destinată tinerilor au participat angajatori care au nevoie de economişti, ingineri, dar şi de sudori sau bucătari. Din păcate, numărul celor aflaţi în căutarea unui serviciu a fost mai mic decât sperau organizatorii.

Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi s-a deschis la ora 10, iar evenimentul a avut loc, ca de obicei, în incinta casei de cultură din Târgu Jiu. În funcţie de pregătire, tinerii spun că ar lucra aproape oriunde, ca să câştige un ban, asta şi pentru că bacalaureatul a fost un test prea greu pentru mulţi dintre ei.

Unii dintre angajatori au uitat că participă la o bursă a locurilor de muncă destinată absolvenţilor şi au venit cu pretenţii absurde cum ar fi experienţa obligatorie.

Reprezentanţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă recunosc faptul că numărul tinerilor care au venit astăzi la bursă este mai mic decât se aşteptau. La fel s-a întâmplat şi cu angajatorii, dar speră ca absolvenţii să îşi găsească totuşi ceva de lucru.

Aproape 2.000 de absolvenţi s-au înregisrat ca şomeri, la AJOFM, în această vară, lucru ce a făcut ca rata şomajului să ajungă la aproximativ 7 procente.