Sute de agenți de pază, verificați. Prinși băuți la muncă

- Advertisement -

Mai mulți agenți de pază au primit amenzi, după ce dormeau în post sau erau băuți. Polițiștii au verificat peste 260 de agenți de securitate.

,,În perioada 10-13 martie a.c., polițiștii gorjeni au acționat pe raza județului, în vederea verificării modului de respectare a prevederilor Legii nr. 333/2003, privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor, de către societățile specializate de pază și protecție, personalul de pază și operatorii care dețin, manipulează și transportă valori, ocazie cu care au aplicat 63 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 46.500 de lei.

Astfel, polițiștii au verificat peste 260 de agenți de securitate, urmărindu-se modul în care aceștia cunosc și respectă îndatoririle ce le revin, având în vedere că sunt direct răspunzători pentru paza și integritatea obiectivelor, bunurilor și valorilor încredințate.

Totodată, polițiștii au efectuat testări cu aparatul etilotest, constatând că doi agenți de securitate se află sub influența băuturilor alcoolice, în urma testărilor rezultând concentrații de 0,86 și 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, s-a verificat dacă societățile de pază specializate respectă timpii legali de intervenție în cazul unei alarme, la obiectivele conectate la un dispecerat de monitorizare și intervenție, ocazie cu care s-au constatat nereguli și au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale, deoarece agenții de intervenție nu purtau asupra lor mijloacele specifice de apărare.

Polițiștii au mai verificat dacă există plan de pază avizat, dacă se respectă consemnul general și particular, folosirea personalului de pază calificat și atestat, folosirea și înregistrarea documentelor și registrelor specifice, dotarea personalului de pază cu uniformă și mijloace de autoapărare, constatându-se că trei șefi de obiectiv și doi șefi de tură nu și-au îndeplinit atribuțiile de serviciu, în consecință fiind sancționați contravențional.

În total, în baza Legii nr. 333/2003, privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor, polițiștii au aplicat 24 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 6.200 de lei, iar pentru nerespectarea prevederilor H.G. 301/2012, polițiștii au aplicat 39 de sancțiuni contravenționale, în cuantum 30.300 de lei.

O altă acțiune, desfășurată la data de 10 martie a.c., a vizat verificarea modului de respectare a prevederilor Legii nr. 333/2003, privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor, de către operatorii care dețin, manipulează și transportă valori din zona de responsabilitate, din categoria caselor de schimb valutar, case de amanet și magazine de bijuterii.

În urma controalelor efectuate la două societăți comerciale, din municipiul Târgu Jiu, având ca obiect de activitate comercializarea de bijuterii, polițiștii au aplicat două sancțiuni contravenționale conform HG 301/2012, privind Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 333/2003, privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor, în cuantum de 10.000 de lei, pentru neimplementarea măsurilor de securitate, prevăzute în analiza de risc.”, se arată într-un comunicat trimis de IPJ Gorj.

Articole recente