Susține activitățile culturale

autor: Marinel // 10 06 2021 // 76 Vizualizari

Primarul din Polovragi, Gheorghe Epure susține activitățile culturale realizate la nivelul comunei, deoarece crede că acestea aduc un plus valoare zonei turistice. Tabăra de sculptură în lemn “Vatra dacică”, își propune să devină unul dintre cele mai importante branduri culturale și turistice ale Gorjului.

Platoul din fața Mănăstirii Polovragi este plin la fiecare sfârșit de săptămână de turiști dornici să facă fotografii cu operele sculptate în lemn, iar pe perioada verii acesta este neîncăpător și în timpul săptămânii. Ideea de la care s-a plecat inițial din partea organizatorilor a fost ca prin această tabără să se creeze un muzeu viu pentru cei care tranzitează stațiunea turistică.
Tabăra “Vatra dacică”, care conservă simboluri dacice în arta lemnului din România este un proiect început acum patru ani, care își propune ca în următorii șase ani să se extindă într-o așezare. Tabăra a fost realizată de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, în parteneriat cu Primăria și Consiliul local Polovragi, la inițiativa managerului Ion Cepoi.