Suporter rapidist, condamnat

0
1

Sentință pentru suporterul rapidist prins cu droguri la meciul dintre Pandurii și Rapid. Tânărul de 26 de ani, din București, a fost condamnat la închisoare cu suspendare de magistrații de la Tribunalul Gorj. Decizia poate fi contestată de inculpatul care a cerut să fie judecat conform procedurii simplificate pentru reducerea pedepsei.

Silviu Costin Dumitru a fost prins cu opt grame de cannabis, la meciul din luna decembrie a anului trecut, dintre Pandurii și Rapid. Suporterul echipei oaspete se afla pe stadionul Tudor Vladimirescu din Târgu-Jiu și a atras atenția jandarmilor cu forfecuța pe care o avea în buzunar pentru pregătirea drogurilor. Cazul a fost preluat de procurorii gorjeni, din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, care l-au trimis rapid în judecată. După cinci înfățișări, instanța a stabilit prima sentință.

De supravegherea bărbatului se vor ocupa reprezentanții Serviciului de Probaţiune Bucureşti. Acesta este obligat să anunțe orice deplasare care depăşeşte cinci zile și să nu părăsească teritoriul României, fără acordul instanţei. Condamnatul va presta și o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Sector 6 Bucureşti, pe o perioadă de 60 de zile. Decizia poate fi atacată cu apel.