Stănculete, un romantic

0
0

Cine a spus că bărbaților nu le plac romanele de dragoste, cu tot felul de povești siropoase, s-a înșelat. Doctorul Vasile Stănculete este fanul acestor scrieri romantice, iar biroul său de la Spitalul Județean este ticsit de cărți despre care ai spune că au fost scrise special pentru femei. Doctorul spune că este pasionat de citit și cum cărți de medicină ar fi parcurs multe la viața sa, acum și-a îndreptat atenția și către o lectură plină de sentimentalism.

Printre cărțile doctorului se află cărți precum „Capcanele iubirii”, „Trup și suflet”, „Mândrie și prejudecată”, „Sanctuarul”, dar și alte romane de dragoste în care poveștile de iubire înving întotdeuna. În biroul său de la Spitalul Județean Târgu-Jiu, doctorul ginecolog ține toate aceste scrieri care îl fac să viseze uneori, poate, la iubiri neîmplinite și la anii tinereții. De cărți de medicină s-a săturat, după o viață de muncă în acest domeniu, așa că a schimbat registrul pentru ceva care să îi facă inima să tresară.

De când și-a descoperit pasiunea pentru poveștile de iubire din cărți, intrigile și finalurile fericite, doctorul a devenit abonat la chioșcurile de ziare, acesta susținând că de acolo se aprovizionează cu lecturile pline de sentimentalisme pe care le parcurge noaptea, în cabinetul său, atunci când este de gardă.