Spitalul județean, mărul discordiei

0
0

Spitalul județean Gorj este în centrul scandalului politic izbucnit, astăzi, la Consiliul Județean. Opoziția vrea un audit prin care situația spitalului să fie prezentată public înainte să aprobe orice decizii viitoare. În prezent, spitalul riscă să-și piardă acreditarea și contractul cu CAS, fără un manager numit prin concurs.

Directorul interimar al Spitalului Județean Gorj, Tiberiu Tătaru, le-a explicat astăzi consilierilor județeni care este situația și ce măsuri ar trebui luate în așa fel încât unitatea spitalicească să poată fi acreditată și să-și mențină contractul cu CAS.

Tătaru nu poate lua măsuri radicale atâta timp cât este doar interimar așa că este nevoie de un manager instalat ca urmare a unui concurs.

Consilierii opoziției au reproșat conducerii Consiliului Județean lipsa unui audit la spital care să arate starea exactă în care se află spitalul mai ales că aceștia au fost ignorați în trecut atunci când s-au opus instalării managementului.

Tiberiu Tătaru este director interimar de numai o lună și jumătate, acesta înlocuind managementul privat asigurat de firma Tetraedru.