Sindicatele CEO cer majorări salariale 13,8%. Administrația a propus mai puțin de jumătate

- Advertisement -

Negocierile dintre administrația și sindicatele Complexului Oltenia au început cu diferențe majore de propuneri, în privința majorării salariilor. Sindicatele cer măriri de 13,8%, în timp ce administrația companiei a propus 5,3%.

 

Liderii de sindicat, chemați la o primă întâlnire, pentru negocierile contractului colectiv de muncă, pe anul în curs, joacă dur. Asta în contextul anului electoral, ce precede închiderea unor capacități de producție ale companiei și, implicit, disponibilizări, cel târziu anul viitor. Administrația societății a lansat ca variantă de lucru, pentru planul de salarizare, o majorare de 5,3%. Sindicatele au ridicat miza, la 13,8%, procent cu care au fost indexate și pensiile. Argumentul negociatorilor este că, odată cu diminuarea numărului de salariați, cei rămași în producție au primit un volum suplimentar de atribuții. Managerul companiei, Dan Iulius Plaveti, nu a făcut prea multe declarații în această privință.

Liderii de sindicat vor să stabilească și sume compensatorii, pentru angajații care ar urma să plece din complex, prin disponibilizări.

Articole recente