Sindicaliștii, la întâlnire

autor: tv sud // 31 03 2014 // 2.558 Vizualizari

Liderii de sindicat din s-au întâlnit astăzi cu reprezentantul Guvernului în teritoriu, căruia i-au cerut să medieze conflictul dintre ei și administrația Complexului Energetic Oltenia. La întâlnire au participat și reprezentanți ai companiei, care au pregătit răspunsuri înscris la toate solicitările sindicaliștilor. Liderii de sindicat au declarat că pot renunța la mitingul anunțat în data de 5 aprilie, dacă reprezentanții liniei întâi din complex acceptă să dicute cu ei.

Timp de aproape două ore, liderii de sindicat, prefectul și reprezentanții Complexului Oltenia au discutat despre revendicările reprezentanților FNME, 10 la număr. Aceștia însă au cerut informații și cu privire la alte probleme din companie, printre care exproprierile sau situația de la Cariera Berbești.

Întâlnirea pare că a mai calmat spritele. Principala problemă a liderilor FNME rămâne însă lipsa dialogului social. Aceștia au anunțat chiar că pot renunța la greva generală, programată pe 5 aprilie, dacă reprezentanții de vărf ai Complexului Oltenia vor accepta un dialog cu ei.

Personal, prefectul a declarat că se va implica în soluționarea problemei. A vorbit deja cu managerul CEO, Laurențiu Ciurel, care i-a promis o întâlnire.

Liderii Federației Naționale Mine Energie au anunțat proteste de amploare pe data de 5 aprilie.