Și-au dat demisia, să poată candida. Prefectul și subprefecta au renunțat la funcții

- Advertisement -

Prefectul și subprefectul de Gorj și-au dat demisia, ca să poată candida, la alegerile locale. Iulian Popescu și Anca Bordușanu au renunțat la funcții, pentru altele, alese. Legea interzice candidaților să ocupe funcții de conducere în prefecturi, în perioada campaniei electorale. 

 

În ședința de Guvern de joi seara, au fost date hotărâri de eliberare din funcție a prefectului de Gorj, Iulian Popescu și a subprefectului, Anca Bordușanu. Primul a fost lansat candidat PNL, pentru Primăria Târgu Jiu, iar susbprefecta se va afla pe lista de consilieri județeni, din partea PSD. Deoarece instituția prefectului este cea care coordonează procesul electoral, prefecții și subprefecții nu au voie să fie candidați, motiv pentru care cei doi și-au dat demisiile. De altfel, reprezentanții Executivului au declarat că zeci de prefecți și subprefecți din țară renunță la funcții, ca să candideze pentru altele.

Postul de prefect este ocupat, începând de azi, deVirgil Drăgușin, fost subprefect de Gorj. Numirea acestuia a fost făcută în aceeași ședință de Guvern, de seara trecută, în care s-au făcut și eliberările din funcții. Postul de subprefect, eliberat de Anca Bordușanu, a rămas vacant, nefiind făcut propuneri pentru o altă numire.

Articole recente