Sentinţă pentru poliţistul bătăuş

autor: tv sud // 31 01 2014 // 2.486 Vizualizari

Răsturnare de situaţie în cazul poliţiştului judecat pentru purtare abuzivă! După ce magistraţii de la Tribunalul Gorj l-au condamnat pe Constantin Alionescu la două mii de lei amendă şi l-au pus să-i plătească victimei daune morale, Curtea de Apel Craiova a trecut direct la închisoare cu suspendare. Hotărârea nu este însă nici acum definitivă.

Curtea de Apel Craiova a admis aseară apelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, în cazul lui Constantin Alionescu. Instanţa din Bănie a decis ca omul legii să fie condamnat la șase luni de închisoare cu suspendare.

Magistraţii de la Tribunalul Gorj au dat, în luna octombrie a anului trecut, o sentinţă mai blândă şi  l-au pus pe Constantin Alionescu  să plătească două mii de lei amendă. Omul legii a fost acuzat că a snopit în bătaie un şofer pentru că l-ar fi stropit cu maşina.Scandalul a avut loc pe 26 mai 2012 şi a fost înregistrat de camerele de supraveghere din parcarea unui magazin din Mătăsari. În rechizitoriul întocmit de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj s-a specificat faptul că agentul i-a produs șoferului leziuni ce au necesitat pentru vindecare 5-6 zile de îngrijiri medicale.

Poliţistul Constantin Alionescu a susţinut, în timpul procesului, că nu l-a bătut pe şoferul care l-a stropit cu maşina şi că nu a făcut altceva decât să-l ţină ca să nu fugă de la faţa locului.

Deocamdată, Constantin Alionescu este angajatul Inspectoratului de Poliţie Gorj şi va rămâne în serviciu până la o hotărâre definitivă.