Senatorul Dian Popescu a rămas fără permis

autor: tv sud // 30 12 2013 // Vizualizari

Preşedintele PNL Gorj a fost surprins ieri de aparatele radar ruland cu viteza de 108 km/h, pe Drumul Naţional 67, de pe raza localităţii Bengeşti-Ciocadia. Poliţiştii i-au reţinut permisul de conducere pe o perioadă de 90 de zile şi i-au aplicat şi o amendă lui Dian Popescu. Reacţia senatorului este de-a dreptul uimitoare.

Dacă nu îşi va recupera permisul de conducere în urma contestaţiei, Dian Popescu va fi nevoit să-şi angajeze şofer pentru a se prezenta pe 30 ianuarie 2014 la procesul de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţia a României, în care este acuzat şi de dare de mită. Acesta a fost depistat ieri, pe raza localităţii Bălceşti, depăşind viteza legală cu peste 50 km/h. Poliţiştii l-au sancţionat cu suspendarea dreptului de a conduce autoturisme timp de 90 de zile şi i-au aplicat o amendă de 720 de lei. Senatorul nu a recunoscut că i-a fost reţinut permisul, însă declară, fără nicio reţinere, că încalcă regulile de circulaţie.

Şi nu este singurul vitezoman, surprins de aparatele radar. Peste o sută de conducători auto de la Gorj au fost sancţionaţi în ultimele două zile după ce au apăsat prea tare pedala de acceleraţie.

Toţi cei care au rămas fără permis de conducere pot face contestaţie în termen de 15 zile, iar carnetul rămâne la aceştia până când instanţa de judecată va da un verdict în cazul lor. Contestaţia va fi depusă la judecătoria indicată în procesul verbal, adică cea de pe raza unde a fost constatată fapta.