Şeful PNL Teleorman, pus sub control judiciar

autor: Marinel // 23 07 2021 // 105 Vizualizari

Senatorul PNL de Teleorman Eugen Pîrvulescu, şef al filialei judeţene a liberalilor, a fost a fost plasat de procurorii DNA sub control judiciar pentru 60 de zile. Pîrvulescu este acuzat de că a intervenit în organizarea unui concurs de angajare la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Teleorman.

Anchetatorii susţin că, în perioada 28 mai – 20 iunie 2021, inculpatul Eugen Pîrvulescu și-ar fi folosit influența pe care o avea în calitate de președinte al unei filiale de partid aflat la guvernare, pe lângă membrii comisiilor de concurs constituite de conducerea Serviciului Județean de Ambulanță Teleorman, solicitându-le în mod repetat, atât direct cât și prin intermediul unei alte persoane, să elaboreze și să-i remită, seturile de subiecte care urmau să fie date la proba scrisă a concursurilor organizate în perioada mai-iulie 2021, pentru ocuparea unor posturi vacante/temporar vacante de asistent medical și șofer autosanitară II.
De asemenea, inculpatul le-ar mai fi cerut membrilor comisiilor să favorizeze candidații indicați de el și la proba practică/interviu, cu scopul de a obține foloase necuvenite pentru aceștia din urmă (promovarea concursurilor și angajarea pe posturi remunerate).