Şeful ISU, supărat pe Mediu şi APIA

0
0

Şeful Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a cerut o mai bună colaborare cu colegii de la Garda de Mediu şi APIA. Acesta crede că multe din cele peste 250 de incendii de vegetaţie, la care au intervenit pompierii în acest an, puteau fi prevenite, dacă instituţiile ar fi avut un plan comun de acţiuni.

Comandantul pompierilor gorjeni, Liviu Dumitraşcu, i-a urecheat în şedinţa Colegiului Prefectural, pe colegii de la Garda de Mediu şi Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură. Colonelul este de părere că numărul mare de intervenţii pe care le-au avut subalternii săi la incendiile de vegetaţie sunt cauzate de lipsa de comunicare dintre instituţii.

Dumitraşcu le-a cerut celor care fac parte din Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă să nu îşi mai schimbe numerele de telefon atât de des sau dacă o fac, măcar să anunţe asta, pentru a putea fi contactaţi în timp util. El speră ca noii primari să afle cât mai repede ce atribuţiuni le revin din acest punct de vedere.

Incendiile de vegetaţie din acest an au solicitat la maximum atât pompierii gorjeni, cât şi bugetul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, care este şi aşa unul firav.