Sefa DSP Gorj, demisa

autor: tv sud // 28 02 2020 // Vizualizari

Demitere la nivel înalt în plin haos din cauza coronavirusului! Carmen Ivanov, șefa DSP Gorj, a fost demisă de Ministerul Sănătății, în urma scandalului cu bătrânul de 61 de ani, din Gorj, care avea nevoie urgentă de dializă, însă nu i s-a făcut această procedură pentru că era izolat la domiciliu din cauza faptului că este vecin cu tânărul de 25 de ani, infectat cu coronavirus. Ieri, bătrânul ar fi trebuit să facă dializă, însă i s-a transmis că nu este posibil, și asta pentru că nu poate părăsi domiciliul. I s-a spus să nu vină până nu primește rezultatul, pentru că poate fi infectat cu coronavirus și poate să infecteze și alți pacienți.

Victor Costache, ministrul Sănătății a decis astăzi demiterea directorului Direcției de Sănătate Publică Gorj, Carmen Ivanov.
” Directorul DSP Gorj nu a respectat procedurile și legislația în vigoare privind instituirea măsurii de carantină a persoanelor în situația de urgență de sănătate publică internațională determinată de infectarea cu COVID-19 și nu a instituit măsurile corespunzătoare în vederea prevenirii și limitării efectelor epidemiei. De asemenea, directorul DSP Gorj nu a utilizat spațiile de carantină identificate la nivelul județului și a transmis raportări inexacte privind situația din primul județ în care a fost identificat un caz de COVID -19.”, a transmis Ministerul Sănătății.

Victor Costache, ministrul Sănătății, a convocat în această dimineață o videoconferință de urgență cu reprezentanții direcțiilor de sănătate publică din teritoriu și municipiul București cu privire la gestionarea modului de prevenire a infecției COVID-19. Au fost verificate respectarea procedurilor, privind instituirea carantinei și a măsurilor de autoizolare la domiciliu.