Se spală la lighean

autor: tv sud // 30 09 2013 // 2.996 Vizualizari

Șapte copii care frecventează cursurile grădiniței din comuna Dănești sunt nevoiți să se spele la lighean. Cursurile se desfășoară într-o clădire veche, în care a funcționat fosta școală. Grădinița nu este racordată la rețeaua de alimentare cu apă, iar micuții sunt obligați să meargă la toaletă în fundul curții școlii.

La grădinița din comuna Dănești, șapte copii merg din două în două zile să asculte povețele educatoarei, asta deoarece cadrul didactic este angajat cu o jumătate de normă. Micuții și-ar dori să aibă condiții mai bune în care să fie educați. Clădirea în care grădinița funcționează este dezafectată. Acolo a funcționat, cândva, o școală. Copiii se spală la lighean, pentru că nu au apă curentă, iar pentru a ajunge la toaletă, micuții ocolesc clădirea și folosesc WC-urile existente în fundul curții. Primarul comunei Dănești, Emilian Rusu, nu este străin de această situație, dar spune că, pentru șapte copii, nu poate racorda o clădire la utilități:

Edilul șef a mai precizat că nu primăria nu își permite să racordeze grădinița la sistemul de canalizare care nu funcționează, pentru că, spune el, nu are voie să facă angajări.