Şcolile, lăsate fără directori

autor: tv sud // 31 08 2012 // Vizualizari

Şcolile din Gorj au rămas făra directori! Nicio unitate de învăţământ nu va nmai avea conducător de mâine pentru că mandatele acestora urmează să expire la miezul nopţii. Şefii învăţământului judeţean nu ştiu nici până acum cine pe cine vor numi.

Conducerea Inspectoratului Şcolar a avut un an de zile la dispoziţie pentru a pregăti începerea cursurilor însă timpul s-a dovedit a fi insuficient. Ion Işfan a fost instalat în funcţia de inspector şcolar adjunct ca reprezentant al Partidului Social Democrat în urmă cu aproximativ două luni. El spune că acesta este motivul pentru care nu a avut timp să analizeze activitatea directorilor de şcoli. Cu 10 zile înaintea startului de an şcolar, Işfan a lăsat unităţile de învăţământ fără şefi.

Ion Işfan a fost atenţionat recent de primari să nu procedeze la fel ca predecesorii săi şi să numească directorii doar pe baza carnetului de membru de partid. Inspectorii şcolari au fost acuzaţi că de cele mai multe ori susţint directori care nu se pricep la managementul şcolii. Situaţia dezastruoasă din învăţământ se datorează în mare măsură şi directorilor de şcoli. Deşi sunt de acord că promovările se fac pe criterii politice ei nu se înghesuie să obţină posturile prin examen. Un singur director este numit prin concurs respectiv cel de la Grupul Şcolar Industrial Minier din Bâlteni.