Scandal pe fonduri europene

autor: tv sud // 30 10 2013 // 1.935 Vizualizari

Scandal mare în comuna Berlești, unde localnicii care au accesat proiecte pe fonduri europene se văd în situația de a pierde banii. Asta din cauză că, spun ei, nu au fost informați despre modalitate de a le putea obține. De cealaltă parte, reprezentanții Agriculturii spun că persoanele respective nu au respectat întocmai planul de afaceri.

Câțiva localnici din comuna Berlești s-au adunat, astăzi, la sediul Primăriei localității,  nu pentru a-i cere lămuriri primarului, ci reprezentantului Consiliului Județean Gorj venit să-i înscrie la cursuri de specializare gratuite. Oamenii i-au cerut socoteală acestuia, după ce au pierdut fonduri europene obținute, inițial, pe proiecte de subzistență. Localnicii au accesat proiecte pe apicultură, dar s-au trezit că trebuie să dea banii înapoi din cauza unor mici nereguli:

Primarul comunei Berlești, Maria Dumitrașcu, recunoaște că cei care au accesat astfel de proiecte nu au respectat întocmai planul de afaceri:

Aceiași părere o are și reprezentantul Consiliului Județean Gorj, care a venit astăzi în comună pentru a-i instrui pe cetățenii care au accesat proiecte pe fonduri europene.

Cu jalba în băț, localnicii supărați vor să ceară ajutorul prefectului județului Gorj, pentru ca munca lor să nu fie pierdută pe apa Sâmbetei.