Scandal pe centură

autor: tv sud // 30 06 2015 // 2.801 Vizualizari

Scandal în toată regula, la Târgu-Jiu! La ceartă s-au luat reprezentanții a două firme de construcții românești, ambele subcontractoare ale companiei străine Collini Lavori, care a câștigat licitația pentru realizarea centurii ocolitoare a municipiului. Cei de la Euroconstruct s-au dus peste
reprezentanţii altei firme, pentru a-i scoate utilajele din drum, deși fiecare primise un tronson bine determinat. La fața locului au fost chemați şi jandarmii, pentru că muncitorii de la Euroconstruct aveau de partea lor și câțiva bodyguarzi, care nu purtau echipamente specifice.

Scandalul a pornit după ce reprezentantul firmei Euroconstruct a venit cu mai mulți bodyguarzi ca să-i inalture de pe șantier pe muncitorii celeilalte firme care lucrează la drum. Au blocat căile de acces cu camioane și, pentru că discuțiile au degenerat într-un adevărat scandal, antreprenorul italian a chemat jandarmii.

Muncitorii spun că firma Euroconstruct nu și-ar fi respectat angajamentele pe porțiunea de nord a lucrării și a fost eliminată din contract, iar acum ar încerca să obțină despăgubiri, motivând că nu li se permite să lucreze.

Jandarmii au deschis o anchetă, iar vinovații vor fi amendați.