Scandal la Corpul Naţional al Poliţiştilor Gorj

autor: tv sud // 02 12 2013 // 1.343 Vizualizari

Situaţie alarmantă la Corpul Naţional al Poliţiştilor Gorj! Deşi se află în stare de incompatibilitate,  Daniel Crăciun continuă să se prezinte în calitate de preşedinte al organizaţiei la şedintele de comisie în Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Gorj. Nu gratis, ci în schimbul unei indemnizaţii de 600 de lei pe lună, care este acordată de Consiliul Judeţean Gorj. Alegerile vor avea loc abia pe 13 decembrie, iar printre candidaţi se numără şi adjunctul şefului IPJ Gorj, Ion Frăţilescu. Reacţia lui Crăciun este de-a dreptul scandaloasă.

În luna octombrie a acestui an a fost descoperit faptul că la Gorj nu este respectată hotărârea scrisă negru pe alb, în data de 30 iulie 2013, chiar de către reprezentanţii Corpului Naţional al Poliţiştilor.  Potrivit acestui document, „suspendarea ori încetarea raporturilor de serviciu cu Ministerul Afacerilor Interne reprezintă o incompatibilitate cu funcţiile din cadrul consiliilor teritoriale”. În aceste condiţii, interesele poliţiştilor gorjeni au fost luni la rând şi sunt încă reprezentate de un preşedinte incompatibil. Daniel Crăciun s-a prezentat şi la şedinta de comisie din data de 28 noiembrie, ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat, deşi reprezentanţii organizaţiei la nivel naţional au precizat că toate sarcinile au fost preluate de vicepreşedinte.

Pe 13 decembrie vor avea loc alegeri pentru desemnarea preşedintelui Corpului Naţional al Poliţiştilor Gorj. Incompatibilitatea a fost descoperită de jurnaliştii postului nostru de televiziune, însă Victor Negreanu susţine că reprezentanţii organizaţiei au constatat acest lucru. Şi nu este singura declaraţie care nu corespunde cu realitatea.

Patru persoane vor candida la Târgu-Jiu pentru funcţia de preşedinte al CNP Gorj.

Daniel Crăciun lasă să se înţeleagă faptul că alegerile ar fi aranjate. Este cunoscut faptul că acesta s-a întâlnit în octombrie  cu adjunctul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj, Ion Frăţilescu, la un restaurant din Târgu-Jiu.

Daniel Crăciun susţin că nu îşi va da demisia până la alegeri.

Acesta lucru înseamnă că preşedintele incompatibil va primi şi pentru luna noiembrie o indemnizaţie de 600 de lei de la Consiliul Judeţean Gorj, chiar şi după ce s-a demonstrat că a încasat lunar această sumă, fără drept, din august şi până în prezent.