Sănătatea, sub lupă

0
0

Aproape 200 de milioane de lei vechi au totalizat amenzile aplicate în ultima perioadă, de inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică. Aceştia au verificat sute de unităţi economice, iar acolo unde s-a impus, activitatea a fost sistată.

Medicii DSP Gorj au avut o primă jumătate de an foarte încărcată. Pe lângă sutele de acţiuni de imunizar,e derulate în şcolile judeţului şi diversele programe naţionale de supraveghere a unor boli periculoase, precum tuberculoza şi sida, aceştia au verificat şi diverse unităţi de alimentaţie publică. Conform directorului Marius Boeriu, la sediul instituţiei au venit, de la începutul anului, 45 de sesizări, iar numărul inspecţiilor a fost de aproape 500.

Cele aproape o sută de controale derulate în şcolile, grădiniţele şi internatele din judeţ  nu s-au lăsat cu sancţiuni. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Gorj trec şi ei          printr-o perioadă de tensiune, pentru că instituţia va fi reorganizată în scurt timp. Boeriu nu ştie câţi dinte cei 13 oameni cu atribuţii de control vor rămâne pe posturi, în noua structură.

Autorităţile promit, de luni de zile, reorganizarea Direcţiei de Sănătate Publică, însă până acum s-au rezumat doar la închideri de spitale.