Să trecem Mureșul !

0
0

După ce a scăpat printre degete victoria pe terenul campioanei Asesoft Ploiești, runda trecută, Energia Rovinari speră să aibă mai mult succes acasă cu vicecampioana BC Mureș. O victorie i-ar menține pe gorjeni în primele cinci locuri din Liga Națională de Baschet Masculin.

Energia a trecut peste dezamăgirea de la Ploiești, când a condus campioana tot meciul și a ratat victoria în ultimele secunde.

BC Mureș vine la Târgu Jiu pentru a se duela cu echipa lui Nini. Gorjenii au pierdut un singur joc acasă în acest sezon regulat, cu surpriza CSU Sibiu.

Vicecampioana a beneficiat de o pauză de 12 zile, timp în care l-a recuperat pe Martinic și l-a integrat pe noul venitul Brown.

Cu o victorie în fața Mureșului, Energia ar fi mult mai aproape de realizarea obiectivului. Oficialii gorjenilor nu ascund faptul că și-ar dori în acest sezon și o calificare în cupele europene.

Energia ocupă locul 5 înaintea jocului cu BC Mureș, formație clasată pe locul 8. În istoria disputelor directe, BC Mureș are 7 victorii, iar Energia 4. Louis Darby este cel mai bun om al gorjenilor, iar, de la Mureș, Mladenovic este cel mai eficient.