S-a stins lumina la Târgu Jiu

autor: tv sud // 31 03 2014 // 2.523 Vizualizari

Peste 30 de biclişti din cadrul Asociaţiei «Trix Bike» şi zeci de studenţi din cadrul Ligii Studenţilor Universtăţii Constantin Brâncuşi au marcat, la sfârșitul săptămânii trecute, Ora Pământului și la Târgu Jiu. Studenții intenționau să ridice zeci de lampioane, dar vremea le-a jucat feste. Luminatul public a fost oprit, timp de oră, în Parcul Coloanei. De asemenea, lumina a fost oprită și în mai multe instituții publice.

Zeci de studenți au venit, sâmbătă seara, în Parcul Coloanei fără Sfârșit pentru a marca Ora Pământului, cea mai mare manifestare de mediu din lume, care își propune protejarea resurselor naturale prin renunțarea, în mod simbolic, la consumul de energie electrică. La 20,30, iluminatul public a fost stins în parc. Studenții au vrut să înalțe zeci de lampioane, dar au reușit să ridice doar câteva din cauza vântului puternic.

În parc au venit să se plimbe și doi soți, care au avut surpriza să găsească aleile rămase în beznă.

O trecătoare s-a arătat indignată de faptul că, în timp ce în parc era beznă totală, pe Stadionul Municipal reflectoarele luminau cu putere.

În Parcul Coloanei au ajuns și zeci de biciclişti din cadrul Asociației «Trix Bike», care au pornit într-un marş tot pentru a marca Ora Pământului.