Riscă să rămână izolați

autor: tv sud // 31 10 2013 // 2.434 Vizualizari

Un pod ce face legătura între două sate și restul comunei comunei Berlești este gata să se surpe. Podul este construit din bârne din lemn, iar pericolul ca acesta să cedeze este iminent. Localnicii trec cu teamă pe podeț și spun că în orice moment există pericolul să se dărâme. Pentru reabilitarea integrală a podului, primăria are nevoie de cel puțin trei miliarde de lei.

Podul cu pricina a mai fost reparat  în trecut, dar cedează mereu. Asta din cauză că este construit din bârne din lemn, care se rup atunci când trec mașini de mare tonaj. Acum, podețul se află într-o stare avansată de degradare, iar pericolul îi paște în orice moment pe localnicii din cele două sate. Mai mult decât atât, și elevii care merg la școală cu ajutorul microbuzului școlar trec cu teamă pe podețul dărăpănat:

Primarul comunei Berlești, Maria Dumitrașcu, spune că are nevoie de cel puțin trei miliarde de lei pentru a construi un pod durabil:

Cum din bugetul primăriei este imposibil să se facă o asemenea investiție, podul nu are șanse prea mari să fie reconstruit prea curând. Pentru a reuși să-l reabiliteze, primarul Dumitrașcu a cerut ajutorul Consiliului Județean Gorj de la care speră ca anul viitor primească fonduri.