Revelion după gratii

0
0

Controversatul afacerist Doru Șerban zis Habitu va petrece și Revelionul în arestul Poliției gorjene. Decizia a fost luată vineri de magistrații de la Tribunalul Gorj, care au respins cererea de liberare sub control judiciar. Solicitarea a fost înaintată de soția inculpatului trimis în judecată pentru comiterea infracțiunii de spălare de bani. Şi alţi afacerişti vor rămâne după gratii.

Habitu a ajuns în arestul poliţiei gorjene la începutul lunii martie a acestui an, după ce omul de afaceri Dan Floarea l-a denunţat că l-ar fi obligat, sechestrându-l în propria locuinţă, să semneze un act în care recunoştea că a primit 20.000 de euro şi se obliga să lase în garanţie un autoturism.De atunci a tot încercat să scape de cătuşe, însă magistraţi i-au respins solicitările pe bandă rulantă. Aşa s-a întâmplat şi vineri, când soţia sa a cerut liberarea sub control judiciar.

Numele lui Doru Şerban apare şi în dosarul Pavel, acesta fiind acuzat că l-a obligat pe edil să semneze un contract de cesiune prin care primea banii pe care urma să-i obţină Floarea pentru o parte din lucrările la campusul şcolar din Peştişani. Pentru aceste infracţiuni, bărbatul riscă să stea până la 12 ani după gratii. În arestul Poliției gorjene se vor mai afla de Revelion medicul Ana Guţă, femeia de afaceri Maria Lupulescu şi primarul Florin Pavel. Acesta a fost pus în libertate joi de magistrații de la Tribunalul Gorj, însă deocamdată doar pe hârtie, întrucât se așteaptă verdictul celor de la Curtea de Apel Craiova.