Remus Borza amenință cu demisia

autor: tv sud // 31 08 2016 // Vizualizari

Administratorul judiciar al CET Govora, Remus Borza, a declarat că își va depune mandatul în cazul în care contractul cu Uzinele Sodice Govora rămâne în vigoare până în octombrie 2017. Totodată, Borza afirmă ca CET Govora va intra în faliment din cauza acestui contract, iar el nu își va asuma pierderile suferite.

Remus Borza spune că va renunța la mandatul de administrator dacă va rămâne în picioare contractul cu USG. Borza afirmă că acest contract generează pierderi zilnice la CET Govora de peste 170.000 lei şi de 5,3 milioane în fiecare lună.

Borza s-a declarat nemulţumit încă din în momentul în care magistraţii Tribunalului Vâlcea au decis ca CET să furnizeze abur industrial către uzinele sodice la prețul de 78 lei gigacaloria, în timp ce prețul de cost este de 130 de lei.

CET Govora este o societate aflată în subordinea CJ Vâlcea și este furnizorul de abur industrial pentru Oltchim și Uzinele Sodice Govora și de agent termic pentru populația din Râmnicu Vâlcea. Din cauza datoriilor, în urmă cu trei luni CET Govora a intrat în insolvență.