Refuză să fie român

autor: tv sud // 31 03 2014 // 2.486 Vizualizari

A cerut mai marilor țării să-i șteargă naționalitatea din actul de identitate. Este vorba despre Virgil Bâgiu, din municipiul Mătăsari, cunoscut pentru talentul său de a bate cuie cu palma. Omul este supărat că, deși este român, nu beneficiază de drepturi, motiv pentru care își dorește să rămână un cetățean fără țară. Astăzi, Bâgiu a depus un memoriu la Prefectura Gorj, prin care cere autorităților locale să-l ajute în demersul de a-i fi ștearsă cetățenia de pe actul de identitate.

Virgil Bâgiu se judecă de șapte ani pentru a obține drepturile de care beneficiază soția sa implicată într-un accident de muncă. Nici până astăzi, drepturile nu au fost obținute, motiv pentru care Bâgiu a ajuns în pragul disperării. A făcut deseori grevă în fața Tribunalului Gorj, supărat pe deciziile nedrepte ale instanțelor de judecată, însă nu a avut nici atunci sorți de izbândă. Acum, a ales calea de a-și dori să rămână un cetățean fără țară, în speranța că doar așa va reuși să atragă privirile aleșilor asupra situației pe care încearcă s-o scoată la lumină de șapte ani.

Nu este ultima cale de a atrage atenția asupra situației sale. Acesta este hotărât să găsească și alte oportunități prin care să-i determine pe guvernanți să-i asculte păsul.

În situația în care nici așa nu va reuși să rezolve problema soției sale, omul are de gând să caute și alte soluții, până când îşi va găsi dreptatea.