Recomandari pentru gorjeni

0
0

Autoritățile gorjene iau toate măsurile de prevenție pentru limitarea coronavirusului, mai ales că a fost confirmat primul caz de contaminare cu COVID 19 și recomandă cetățenilor să aibă grijă și să își ia măsuri de protecție. De asemenea se face un apel către cei care sunt autoizolați la domiciliu, să respecte măsurile impuse.

Directia de Sanatate Publica Gorj vine cu recomandări în ceea ce privește prevenția și prevenirea infectării cu coronavirus.
DSP Gorj face apel catre toti cetatenii care au sosit in tara din zonele cu cazuri confirmate de infectii cu coronavirus si cele care au avut contact cu persoana confirmata in judetul Gorj sa respecte obligativitatea de autoizolare la domiciliu.

În cazul în care dau semne de boală, în primul rând, cetățenii sunt rugați să ia legătura cu medicul de familie pentru a nu supraaglomera centrele de primiri urgențe. Conform Normelor Metodologice, medicul de familie poate acorda concediu medical pentru 14 zile persoanelor care au nevoie de acesta la locul de munca sau scoala, pe baza unui certificat eliberat de catre directiile de sanatate publica in care se va mentiona durata perioadei de carantina.