Razboiul dintre Marcel Romanescu si Prefectura Gorj, in instanta

0
0

Neînțelegerile dintre Prefectură și primarul Marcel Romanescu se mută în sala de judecată! Instituția Prefectului a făcut astăzi o acțiune în instanță prin care sunt atacate 3 hotărâri ale Consiliului Local și patru dispoziții date de Marcel Romanescu. Cea mai importantă acțiune se referă la delegarea atribuțiilor de primar celei care ocupă funcția de șefă a Centrului de Informații pentru Cetățeni, Ramona Nodea.

Prefectul jud Gorj, Cristinel Rujan, i-a transmis astăzi primarului Marcel Romanescu că instititușia pe care o conduce a depus mai multe acțiuni în instanță prin care sunt contestate atât hotărâri ale Consiliului Local, cât si dispoziții date de el.

Vizibil deranjat de acțiunile prefecturii, primarul Marcel Romanescu îl acuză pe Cristinel Rujan de faptul că acționează politic, mai mult, din atitudinea sa se intelege ca are nemulțumiri și față de partidul din care face parte ca nu l-a schimbat pe Rujan din funcția de prefect.

Prefectura Gorj a verificat legalitate asupra actelor administrative emise de primari și de consiliile locale. Astfel, a fost realizată verificarea legalității dispozițiilor primarului Municipiului Târgu-Jiu prin care acesta și-a delegat atribuțiile către funcționarii publici de conducere și de execuție din cadrul unității administrativ teritoriale.