- Creșterea salariilor mici, în principal la salariații din mediul privat, la un nivel „adecvat” situației economice din România.
- Creșterea salariilor medii, ca efect al creșterii salariului minim, pentru a se menține diferențierile de vechime, studii și experiență între angajați.
- Apropierea de media salariilor europene, odată cu dezvoltarea economică a României. Politicile salariale din România vor fi construite după modelul european.
- Stoparea creșterii decalajelor dintre cei cu salarii mici și cei cu salarii mari, întrucât salariului minim se va raporta mereu la salariul mediu pe economie. Creșterea salariilor mari va determina creșterea salariului minim.
- Predictibilitate pentru salariați Inclusiv guvernele de dreapta care erau în general ostile creșterii salariilor mici vor trebui să aplice mecanismul de creștere a salariului minim aprobat prin lege.
- Predictibilitate pentru mediul de afaceri Mecanismul de creștere instituit prin lege, le va permite angajatorilor să estimeze cheltuielile cu salariile pe tot anul.
- Sustenabilitatea sistemului de pensii Creșterea salariilor implică și creșterea contribuțiilor aferente pentru pensii.
- Mai multe fonduri pentru Sănătate. Creșterea salariilor înseamnă creșterea CASS aferentă, deci mai mulți bani pentru Sănătate.”, se arată în comunicatul de presă al PSD Gorj.