PSD cere anchetă penală pentru campania lui Cîțu

autor: Marinel // 20 07 2021 // 52 Vizualizari

Partidul Social Democrat solicită o anchetă penală pentru campania premierului României! Florin Cîțu este acuzat de social democrați că folosește resurse guvernamentale în campania politică pentru șefia PNL. Scandalul a izbucnit după ce, în presa centrală, a apărut un document cu antetul Guvernului, cancelaria prim-ministrului, document care îi instruiește pe oamenii lui Cîțu cum să acționeze în campania internă a partidului.
PSD solicită instituțiilor abilitate să declanșeze de urgență o investigație penală cu privire la utilizarea resurselor umane și bugetare din Cancelaria Prim-Ministrului în campania electorală a lui Florin Cîțu pentru șefia PNL.
În documentul de la care a izbucnit scandalul, liberalii sunt instruiți cum să acționeze în campania lui Florin Cîțu și cum să îi distrugă adversarul, respectiv pe Ludovic Orban. Membrilor PNL li se cere sa furnizeze informații care să-l incrimineze pe actualul lider liberal.
Potrivit PSD, acest fapt se circumscrie unei infracțiuni de corupție săvârșită de la cel mai înalt nivel al statului român, mai precis încălcarea art. 13 din Legea 78/2000 privind prevenirea, descoperirea și sancționarea faptelor de corupție.