Proteste în Târgu Jiu

autor: Marinel // 22 09 2021 // 83 Vizualizari

Proteste în Piața Prefecturii din Târgu Jiu! Minerii și energeticienii au ieșit în stradă și vor protesta toată săptămâna. Salariații CE Oltenia sunt revoltați că, deși este în vigoare legea privind reducerea vârstei de pensionare, ea nu poate fi aplicată. Protestatarii cer guvernanților să facă demersuri pentru ca minerii și energeticienii să poată ieși la pensie mai devreme cu 13 ani, așa cum prevede legea aflată în vigoare.
Liderul de sindicat Nicu Bunoaica a declarat că minerii și energeticienii nu vor renunța la proteste decât în momentul în care minerii și energeticienii vor putea ieși la pensie mai devreme. Protestatarii cer aplicarea legii aflată în vigoare, lege care le permite salariaților să iasă la pensie mai devreme cu 13 ani.
Nicu Bunoaica este supărat pe liderii de sindicat care nu ies să protesteze.
La proteste a venit si liderul AUR Gorj, Nicu Fîciu. Președintele filialei le-a trasmis protestatarilor că îi va susține.
Minerii si energeticienii vor protesta până vineri la Târgu Jiu, în Piața Prefecturii, iar, apoi, Nicu Bunoaica susține că va merge și la București și va intra în greva foamei în fața Ministerului Muncii dacă nu le vor fi rezolvate doleanțele.