Protest la poarta lui Ruşeţ

0
0

Scandalul privind alimentarea cu apă a comunei Turcineşti continuă! Consilierii locali din partea Partidului Democrat Liberal au lipsit din nou de la şedinţa de ieri a Consiliului Local. Supăraţi, oamenii şi-au strigat nemulţumirea la poarta senatorului Ion Ruşeţ.

Ieri era programată şedinţa de consiliu local, care trebuia să clarifice definitiv problema alimentării cu apă potabilă din Turcineşti. Din păcate, lucrurile nu au fost tranşate, pentru că aleşii pedelişti au boicotat şedinţa, la fel cum au făcut şi cu referendumul. Subprefectul Sorin Arjoca şi preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Călinoiu, au lipsit şi ei, deşi promiseseră că vor fi acolo.

De supărare că stau fără apă de mai bine de o lună, câţiva localnici au mers acasă la senatorul şi liderul PDL, Ion Ruşeţ. Aceştia i-au reproşat politicianului că din cauza lui şi a colegilor săi de partid nu au apă la robinete. Primarul Gogălniceanu spune că întâlnirea cu Ruşeţ s-a lăsat şi cu câteva ameninţări.

Atât edilii din Turcineşti, cât şi localnicii sau şefii judeţului sunt de părere că sistemul de alimentare cu apă al localităţii trebuie dat în administrarea operatorului Aparegio. Autorităţile locale au sistat furnizarea apei de mai bine de o lună, dând vina pe consumul care a explodat şi pe lipsa contorizării. Rămâne de văzut dacă aleşii PDL vor participa la următoarea şedinţă a Consiliului Local.