Protest în fața Casei de Pensii. Fostul angajat spune că pierde 2.000 lei, lunar

- Advertisement -

Un fost angajat al Complexului Energetic Oltenia a protestat, azi, în fața Casei de Pensii Gorj. Bărbatul acuză funcționarii că îl păgubesc, lunar, cu peste 2.000 de lei. Instanța i-a dat dreptate, iar acum așteaptă o nouă recalculare.

 

Alin Glăvan a lucrat 35 de ani, ca tablotar la camera de comandă. După ce a ieșit la pensie, ajutat de legea care prevede reducerea vârstei de ieșire din câmpul munciii pentru mineri și energeticieni, bărbatul s-a trezit cu venituri mai mici decât ale altor colegi. A dat în judecată Casa de Pensii și a câștigat. Instanța a dispus ca instituția publică să-i recalculeze pensia, ținând cont de stagiul de cotizare, însă Casa de Pensii a calculat după un alt algoritm.

Fostul angajat al CEO s-a întors la Casa de Pensii, cu hotărârea instanței în mână și cu o pancartă de gât, hotărât să stea în greva foamei, până i se va face dreptate. Fostul miner spune că pierde peste 2.500 de lei la pensia, calculată greșit.

Sute de foști angajați ai Complexului Energetic Oltenia au dat în judecată Casa de Pensii, obținând câștig de cauză și recalcularea pensiilor.

Articole recente