Prinși la curse ilegale de mașini

0
0

”La data de 30 iulie a.c., polițiști din cadrul Serviciului Rutier Gorj s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că doi tineri de 22 și 31 de ani, din municipiul Târgu-Jiu și un tânăr de 24 de ani, din oraşul Novaci, au participat în calitate de conducători auto, cu autoturismele personale, la întreceri neautorizate, pe D.N. 66, în afara localităţii Bumbeşti-Jiu.

Tinerii au fost conduși la sediul poliției pentru continuarea cercetărilor, în cauză fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de participarea în calitate de conducător de vehicul la întreceri neautorizate pe drumurile publice.

Polițiștii recomandă conducătorilor auto să respecte prevederile legale privind circulația rutieră pe drumurile publice, pentru prevenirea accidentelor cu consecințe grave.

Conform art.339, alin.2, din Codul Penal ”(2) Participarea în calitate de conducător de vehicul la întreceri neautorizate pe drumurile publice, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă”, a transmis IPJ Gorj.