Primele negocieri

autor: tv sud // 05 06 2014 // 2.030 Vizualizari

Sindicatele au purtat, ieri, primele negocieri cu reprezentanţii Complexului Energetic Oltenia. În urma discuţiilor s-a stabilit că angajaţii vor fi tansferaţi numai cu acordul lor la noul serviciu de pază care va fi înfiinţat de la 1 iulie, iar salariile acestora nu vor scădea. De asemenea, calendarul prezentat pentru încheierea Actului Adiţional la contractul colectiv de muncă prevede începerea negocierilor după data de 16 iunie.

Serviciul de pază va începe să funcţioneze de la 1 iulie, dar nu în toate unităţile din cadrul Complexului Energetic Oltenia. Este vorba de zonele Motru, Jilţ şi Rovinari. Reprezentanţii sindicali susţin că angajaţii care vor fi transferaţi la noul departament nu li se vor diminua salariile, în cazul muncitorilor, şi chiar au posibilitatea să-şi crească veniturile, dacă vor lucra în ture de noapte.

În privinţa încheierii Actului Adiţional la Contractul Colectiv de Muncă, Ion Ruşeţ spune că toate sindicatele urmează să fie notificate în vederea începerii negocierilor.

Următoarea întâlnire dintre sindicate şi administraţie va avea loc peste două săptămâni.