Primăriile nu au bani de salarii pentru tot anul. Ordonanța austerității a tăiat din bugetele locale

- Advertisement -

Ordonanța austerității a afectat bugetele primăriilor. Unele dintre ele nu au banii necesari acoperirii salariilor, până la finalul anului. Altele, au rămas fără o parte a posturilor, ce au fost desființate prin actul dat la finalul anului trecut.

 

Celebra ordonanță ”trenuleț”, care stabilește unele măsuri fiscal-bugetare în domeniul cheltuielilor publice și de combatere a evaziunii, creează probleme de funcționare primăriilor. Unele dintre ele nu au întreaga sumă, necesară acoperirii salariilor angajaților, până la finalul anului și așteaptă rectificarea bugetară. Primăria Jupânești, de exemplu, ar râmâne fără bani de lefuri, în luna decembrie.

La Primăria Bâlteni, ordonanța a tăiat patru posturi, care reprezintă 10% din personal. Lipsa acestor locuri pune în dificultate administrația locală, obligată, pe de altă parte, să asigure personal pe diferite domenii.

Ordonanța emisă de Guvern, la finalul lui 2024, a lăsat fără o parte din bugetele locale, mare parte a primăriilor din țară. Cele mai afectate au fost municipiile, care au pierdut sume de ordinul zecilor de milioane de lei.

Articole recente