Primarii, supărați pe Ciobotărică

autor: tv sud // 31 03 2016 // 1.942 Vizualizari

Primarii localităților afectate de minerit au plecat dezamăgiți de la întâlnirea de ieri de la Prefectură, la care trebuia să participe și Laurențiu Cibotărică. Managerul interimar al Complexului Energetic Oltenia a nu participat, deși aleșii locali au venit special pentru a discuta cu acesta despre viitorul oamenilor din zonele afectate de activitatea complexului.

Deși cu o zi înainte inițiatorul întâlnirii, primarul localității Negomir, Ion Gruescu, vorbise atât cu Laurențiu Ciobotărică cât și cu șeful Diviziei Miniere, Daniel Antonie, ieri niciunul nu a mai fost de găsit.

Sorin Bucurescu, primarul comunei Slivilești, a declarat că nu se lasă până când nu se vor întâlni cu Laurențiu Ciobotărică.

Mai mult, Bucurescu l-a avertizat pe Laurențiu Ciobotărică de faptul că nu va accepta ca vreun om din comuna pe care o păstorește să plece.

Deși Mătăsariul este una dintre cele mai afectate comune din județul Gorj, primarul Gheorghe Gașpar nu a participat la întâlnire.

Primarii au transmis că dacă nu se renunță la disponibilizări sunt deciși să recurgă inclusiv la proteste. Prefectul Gheorghe Paraschivu le-a promis primarilor că va exista o nouă întâlnire la care va insista să participe și Laurențiu Ciobotărică. Primarii nu sunt singurii ignorați de managerul interimar al Complexului Oltenia. Aceeași problemă o au și liderii de sindicat.