Prefectul și primarii au intrat peste Cosmin Popescu. Președintele CJ: “Nu mi-e rușine”

- Advertisement -

Prefectul de Gorj, alături de o parte a primarilor liberali din județ, în frunte cu președintele PNL Gorj, au data iama în biroul președintelui Consiliului Județean pentru a cere lămuriri. Mărul discordiei este reprezentat de împărțirea cotelor defalcate din TVA către primării, împărțire considerată inechitabilă de către primarii PNL. Acțiunea de astăzi, anunțată și atent pregătită de senatorul Ion Iordache, este considerată de Cosmin Popescu drept un joc imagine.

 

Prefectul Iulian Popescu a mers peste președintele Consiliului Județean împreună cu primarii liberali din județ, cerând socoteală pentru modul de distribuire a cotelor defalcate din TVA. Popescu susține că sumele cele mai mari de bani au mers către primăriile conduse de primari social-democrați, în timp ce primăriile ce au în frunte un ales liberal au primit sume extrem de mici sau nu au primit nimic. Iulian Popescu a numit toată această situație drept “atitudinea pumnului în gură – nu vă place, nu aveți ce face”.

Președintele Cosmin Popescu susține că toată această mascaradă nu este altceva decât o pregătire a campaniei electorale. De altfel, șeful Consiliului Județean declară că sprijinul primarilor din județ, indiferent de culoarea politică a acestora, nu a lipsit, astfel că aleșii locali și-au putut duce la capăt proiectele. Acest lucru se va întâmpla și anul acesta iar, mai mult decât atât, Cosmin Popescu afirmă că această repartizare a fondurilor nu este decât o primă etapă și vor mai avea loc și rectificări bugetare.

Președintele Consiliului Județean a declarat, printre altele, că este cu conștiința împăcată și nu lasă capul în pământ în fața vreunui primar de pe raza județului, întrucât știe că de fiecare dată când i-a fost solicitat ajutorul, acesta a intervenit de îndată.

Legea bugetului pe 2024 a fost votată, astăzi, în cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Județean Gorj.

Declarațiile primarilor liberali, dar și explicațiile lui Cosmin Popescu, în jurnalul TV Sud din această seară, începând cu ora 18:00.

Articole recente