Pompierii gorjeni, recomandări pentru minivacanța de sărbători

- Advertisement -

Fiți preventivi! Bucurați-vă de sărbătoare în siguranță!

,, Urmează o minivacanță care va începe în acest an și se va termina anul viitor.

Nu-i atât de lungă pe cât pare, dar, cu siguranță, pericole vor fi la tot pasul.

Tocmai de aceea, sfatul nostru este să fiți preventivi și să luați în calcul faptul că o situație de urgență se poate produce oricând. Are nevoie doar de o clipă de neatenție, o neglijență sau o defecțiune.

Mulți dintre noi vor alege să petreacă sărbătoarea trecerii dintre ani în unități de cazare sau restaurante. Este foarte important să ne informăm despre starea drumurilor în prealabil și să nu plecăm nepregătiți la drum, să ne familiarizăm încă de la sosirea în unitățile de cazare cu traseele de evacuare în cazul produrerii unei situații de urgență și să identificăm vizual locurile în care sunt amplasate stingătoarele de incendiu.

Noi, pompierii militari, premergător acestei minivacanțe, efectuăm acțiuni de informare preventivă la unitățile de cazare, cu mare accent pe cele din stațiunea montană Rânca, încercând să purtăm discuții constructive cu administratorii acestor tipuri de construcții despre riscuri și despre comportamentul și măsurile pe care trebuie să le adopte în cazul în care se confruntă cu o situație de urgență.

Preventiv, am dislocat din cadrul instituției noastre atât o autospecială de stingere cu apă și spumă, cât și o ambulanță SMURD care vor deservi stațiunea montană Rânca pe perioada acestei minivacanțe.
Se aude deja, pe străzi, zgomotul petardelor. Nu te pune în pericol inutil doar pentru o clipă de presupusă distracție. Mai mult decât atât, comercializarea sau utilizarea necorespunzătoare a petardelor și artificiilor fie vă poate pune în pericol, fie atrage sancțiuni din partea autorităților.
Sfatul nostru este să renunțați la utilizarea lor, pentru că nu sunt deloc puține cazurile când, în special copii, au suferit leziuni grave, și-au pierdut vederea, și-au pierdut degetele de la mâini sau chiar mai rău doar pentru că nu au conștientizat riscurile.

Despre verificarea instalațiilor electrice, a aparatelor de încălzit sau curățatea coșurilor de fum nu mai discutăm pentru că știți că sunt operațiuni obligatorii pe care le fac doar persoane autorizate.

Noi, vom fi la datorie și vom fi pregătiți să intervenim. Voi anunțați orice situație de urgență prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgență 112.

Pompierii militari din județul Gorj vă urează tuturor “La mulți ani!”, să fiți feriți de situațiile de urgență și să aveți parte de clipe de neuitat alături de cei dragi.

La mulți ani!”, a transmis ISU Gorj.

Articole recente