Poliţistul care joacă rolul infractorului

autor: tv sud // 31 01 2013 // 2.631 Vizualizari

Prinde hoţii, dar şi el joacă la perfecţie rolul infractorului şi se descurcă atât de bine încât nici măcar câinii poliţişti, pe care-i antrenează zilnic, nu-l recunosc. Eugen Băleanu, agentul principal de la Serviciul de Criminalistică, din cadrul Poliţiei gorjene, pentru că despre el este vorba, se ocupă de aproape opt ani de dresarea patrupedelor care prind infractorii. De câtă muncă este nevoie pentru ca ajutoarele de nădejde ale poliţiştilor să nu dea greş ne va spune, în materialul următor, chiar cel care se ocupă de pregătirea patrupedelor.

Bărbatul care joacă rolul hoţului înarmat în cadrul acestui exerciţiu demonstrativ este tot poliţist, şi nu unul care stă departe de câinii din dotarea Inspectoratului de Poliţie Gorj, ci chiar cel care le arată în fiecare zi cum se prind infractorii. De câtă muncă este nevoie pentru o simulare, pe care patrupedele dresate trebuie să o trateze cu maximă seriozitate?

Să nu vă gândiţi că la antrenamente totul decurge perfect. Rolul infractorului presupune şi riscuri, pe care însă Eugen Băleanu, chiar dacă este camuflat, şi le asumă.

Mascaţii sunt de multe ori ajutaţi de patrupede, însă există şi un secret.

25 de câini sunt în dotarea Inspectoratului de Poliţie Gorj, toţi dresaţi şi cu rezultate deosebite.