Polițiștii gorjeni au confiscat sute de articole pirotehnice

autor: Iulia Blondea // 31 12 2020 // Vizualizari

”La data de 30 decembrie a.c., polițiști din cadrul Biroului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase, fiind în continuarea cercetărilor într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de efectuarea  de operațiuni cu articole pirotehnice, fără drept, au depistat în flagrant, pe raza municipiului Târgu Jiu, un bărbat, de 38 de ani, din comuna Dănești, în timp ce ar fi oferit spre comercializare articole pirotehnice, tip baterii de artificii, care fac parte din categoria F2 și F3, interzise la folosire și deținere de către persoane neautorizate.

 

Articolele pirotehnice ce erau oferite spre comercializare de către bărbat, au fost identificate în două autoturisme utilizate de către acesta.

 

Întreaga cantitate de articole pirotehnice, în greutate totală 260 kg, în valoare de aproximativ 24.000 lei, a fost indisponibilizată în pentru continuarea cercetărilor.

 

La data de 30 decembrie a.c., polițiști din cadrul Poliției Orașului Rovinari și Postului de Poliție Fărcășești au efectuat o percheziție domiciliară la locuința a doi bărbați, de 29 de ani, din Comuna Borăscu, ocazie cu care au fost ridicate în vederea cercetărilor un număr de 238 articole pirotehnice, cu o greutate totală de aproximativ 25 kg,

 

În cauză polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de efectuarea de operațiuni cu articole pirotehnice fără drept.

 

La data de 30 decembrie a.c., polițiști din cadrul Poliţiei Oraşului Turceni, cu ocazia unui control efectuat la un magazinul mixt pe raza comunei Brănești, administrat de un bărbat, de 60 de ani, din comuna Brănești, au identificat 263 de articole pirotehnice, care erau deținute fără drept, expuse spre vânzare.

 

Articolele pirotehnice identificate au fost ridicate în vederea confiscării.

 

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunii de efectuarea de operaţiuni cu articole pirotehnice, fără drept.”, a transmis IPJ Gorj.