Poliţiştii au dat spectacol

autor: tv sud // 28 02 2013 // Vizualizari

Când nu e violenţă, oamenii legii dau spectacol! Poliţiştii de la Biroul de Prevenire a Criminalităţii au organizat astăzi faza judeţeană a concursului intitulat „Eseul meu antiviolenţă”, dar să nu vă gândiţi că totul s-a desfăşurat într-o atmosferă sobră, ci cu muzică, dans şi voie bună. O tânără de 15 ani a făcut senzaţie cu vocea sa.

Aşa a început concursul organizat astăzi de oamenii legii, în cadrul campaniei intitulate „Nu lăsa violenţa să te transforme într-un infractor”, desfăşurată la nivel nivel naţional. Poliţiştii de la Biroul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Gorj le-au oferit diplome şi medalii celor mai buni dintre elevii de la 16 licee din Gorj, care s-au implicat în acest proiect.

Fiecare elev a prezentat versiunea sa pentru prevenirea şi combaterea violenţei în şcoli. Toţi au fost încântaţi de concurs.

Câştigătorii au fost desemnaţi de juriul format din poliţişti, reprezentanţi ai Centrului Antidrog Gorj, ai Asociaţiei Inimi de Gorjeni şi nu numai. Şi cum se ştie că graba strică treaba, alegerea celor mai bune eseuri s-a făcut cu multă răbdare, nu într-o atmosferă sobră, ci cu muzică dans şi voie bună, toate asigurate de copiii talentaţi de Palatul Copiilor.

Trei fetiţe de şase ani şi un băieţel au stârnit ropote de aplauze.

Senzaţie a făcut, însă cu vocea, o tânăra de 15 ani, de la Palatul Copiilor.

Câştigători au fost doi elevi de la Colegiul Tehnic Motru și Colegiul Naţional George Coşbuc, iar pe locul trei s-a clasat un tânăr de la Colegiul Naţional Gheorghe Tătărescu din Rovinari. Eseurile câştigătoare vor fi înaintate Inspectoratului General al Poliţiei Române şi se vor opri la Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii pentru o jurizare finală.